1. ligové kolo BC4 (reportáž + výsledky)

Posledné zo série prvých ligových kôl určené pre hráčov kategórie BC4 je za nami. V zásade neprinieslo žiadne veľké prekvapenia. Privítalo však pár nových tvárí. Ako obvykle, aj teraz sa hralo v telocvični ŠZŠ a MŠ Nevädzová 3 v Bratislave. Z piatich 3-členných skupín postúpilo 8 najlepších hráčov do štvrťfinále, odkiaľ sme vďaka systému play-off spoznali víťaza.

Základné skupiny nepriniesli príliš veľa prekvapení. Darilo sa všetkým favoritom, ktorí zo svojich skupín postúpili do štvrťfinále z prvých miest. Za zmienku tak stojí vysoké víťazstvo Martina Strehárskeho, ktorý zvíťazil nad Ladislavom Čeligom 21:0, čím vytvoril najvyšší výsledok turnaja. Divoký výsledok sa zrodil v tej istej skupine aj v zápase medzi Čeligom a Martinom Romom. Druhý menovaný zvíťazil 16:3 a tento výsledok ho katapultoval medzi 8 najlepších.

Vo štvrťfinále sa tiež darilo favoritom. Samuel Andrejčík zdolal Martina Buriana 12:0, Martin Strehársky v zaujímavom zápase porazil Mariána Klimča 5:2, Róbert Ďurkovič prevalcoval Martina Roma vysoko 14:0 a na nulu vyhrala aj Michaela Balcová, ktorá porazila Annu Palčekovú 8:0. V semifinálových zápasoch sa tak opäť zišla tzv. veľká štvorka. Samuel Andrejčík zvíťazil nad Martinom Strehárskym 4:2 a ešte tesnejší výsledok vzišiel z druhého semifinálového zápasu, v ktorom porazila Michaela Balcová Róberta Ďurkoviča 3:2. V klubovom “el clásicu” sa z víťazstva a z bronzovej medaily tešil Martin Strehársky, ktorý porazil Róberta Ďurkoviča 8:3. Finálový zápas obstarali naši dvaja medailisti z Paralympiády v Riu. Zlatú medailu nakoniec získal Samuel Andrejčík, ktorý zvíťazil nad Michaelou Balcovou 5:1. Michaela sa však mohla potešiť aspoň tomu, že zvíťazila v Ankete Boccista roka 2018 v kategórii BC4.

Týmto turnajom sa ukončila séria prvých ligových kôl. Najbližšie sa slovenskí boccisti predstavia v Záhrebe v Chorvátsku na medzinárodnom turnaji BISFed Regional Open od 25. marca do 1. apríla.

Kompletné výsledky (.pdf) | Tlačová správa (.pdf) | Fotogaléria (Facebook Boccia Slovakia)

Zdieľaj: